• Blog

Zgodovina ledene terapije

Ko pomislimo na ledeno terapijo, samodejno pomislimo na uporabo ledu za večino poškodb, da zmanjšamo vnetje, bolečino in otekanje. Prišel je enak koncept z zasukom, CryoSculpting. Ta novi način terapije z ledeno zeliščno masko uporabljamo za shujševanje, oblikovanje telesa, razstrupljanje in še veliko več!

Continue reading

  • Blog

Zakaj se zrediš?

Preden shujšate na zdrav način, vedite, zakaj se zredite. Preprosto povedano, vzrok je, da je količina vnosa energije (količina hrane) večja od porabljene energije (količina gibanja). "Vnos energije" je energija, ki jo v telo vnesemo s prehrano. "Poraba energije" je energija, ki se uporablja za vzdrževanje življenja, vsakodnevne aktivnosti in gibanje. Če je vnos energije manjši od porabe energije, bi morali vsi shujšati. Zakaj torej postanete debeli? V spremembi življenjskega okolja ima veliko dejavnikov. V prehrani je hrana na voljo 24 ur na dan, v bivalnem okolju pa se zmanjša možnost hoje in zmanjša količina gibanja. Nevede se je izgubilo ravnotežje med vnosom in porabo. Če se želite znebiti debelosti, preglejte svoje vsakdanje življenje, poiščite vzrok za debelost in razvijte "pravilen življenjski slog".     

Continue reading

  • Blog

Kaj je termogeneza?

Termogeneza je proces, pri katerem telo proizvaja presnovo, ki pospešuje toploto, telesna temperatura narašča in maščoba, ki se pri tem uporablja se pretvori v energijo za ogrevanje telesa in izgorevanje kalorij. Termogenezo lahko dosežemo z naslednjimi metodami: uravnotežena prehrana, gibanje in izpostavljenost mrazu.

Continue reading

  • Blog

Prehrambeni nasveti

Hipokrat je upravičeno rekel, naj bo tvoja hrana tvoje zdravilo in naj bo tvoje zdravilo tvoja hrana. Pomembnosti hrane za ohranjanje zdravja ni mogoče zanikati.

Continue reading


2022 © Cryo Touch, Kunaverjeva ulica 7, 1000 Ljubljana, Mob: +386 70 555-526 (informacije in rezervacije)